"Paspåkroppen.dk" paspåkroppen barjordtilbord

Håndtering af potteplanter

 

Ved sortering af blomster over længere tid belaster du nakke, skuldre og arme. Det kan give nedslidningsskader. Det gælder særligt ved EGA i et højt arbejdstempo. Hårdt underlag, kulde, træk, støj og tidspres øger belastningen. Derfor er det vigtigt at fjerne eller begrænse disse forværrende faktorer.

Der bør være jobrotation ved EGA, så alle skifter arbejdsopgaver og derved nedbringer de fysiske belastninger omkring en muskelgruppe. Automatisering er en rigtig god løsning til de mest belastende arbejdsopgaver. 

Det er vigtigt, at indrette arbejdspladsen ergonomisk korrekt, så man minimerer fysiske belastninger. Arbejdshøjden på borde og reoler bør let kunne indstilles til en god arbejdshøjde for den enkelte.

Står du på et betongulv i mange timer, kan det give ømme fødder, knæ og hofteled. Gulvbelægning og fodtøj skal derfor være stødabsorberende. Stå på gummimåtter og brug stødabsorberende (løbe-)sko.

Undgå at bære eller løfte noget i og over skulderhøjde eller under hoftehøjde. Hold byrden tæt ind til maven. Undgå vrid i ryggen under selve løftet eller bæringen.   

Tunge containere skal skubbes, aldrig trækkes. Bliv instrueret i den rette teknik. Brug tekniske hjælpemidler når det er muligt.

Der skal være tilpas belysning, varme og ingen støjgener. Der må ikke være risiko for at komme til skade under arbejdets udførelse. 
 

Filmene

Løft af tunge sække