"Paspåkroppen.dk" paspåkroppen barjordtilbord

Smågrise


Når du arbejder med smågrise, vil du skulle samle rigtig mange smågrise op i løbet af en arbejdsdag. Det belaster din krop meget og kan give nedslidningsskader. Ved mange belastninger over en hel arbejdsdag er det vigtigt, at du og arbejdsgiveren tænker på, hvordan I kan forebygge nedslidningsskader.

Organiser arbejdet, så der er jobrotation, variation i arbejdsdagen og pauser. Den hyppigste årsag til ulykker er, at arbejdet ikke er planlagt og tilrettelagt fornuftigt, samt at man har for lidt tid til sit arbejde.

Husk korrekt løfteteknik, hvor du har rank ryg og går ned i knæerne, når du skal løfte grise.

Brug de personlige værnemidler som høreværn, sikkerhedsstøvler, støvmaske, gummihandsker, forklæde, og sikkerhedshandsker mod stikskader, når der skal vaccineres.

Smågrisenes vægt har stor betydning for, hvor tunge løftene er ved vaccination. Brug derfor medicin, som skal gives til smågrisene så tidligt i livet som muligt. Grisene tager hurtigt på i vægt.  

Brug tekniske hjælpemidler som små transportvogne med indstillelig bund, så du begrænser foroverbøjede rygstillinger. Vognen skal være påmonteret holdere til værktøj, medicin, nåle, sprøjter m.m., således at du har dit udstyr lige ved hånden.

Husk at bruge egnede tekniske hjælpemidler, når du skal klippe haler, vaccinere og kastrere smågrisene. Dette er vigtigt, for at undgå dårlige arbejdsstillinger og stikskader.

Generelt vil styrketræning af dine muskelgrupper i ryggen, nakken, skuldre, knæ, lår og hofteled forebygge smerter og skader. 

Filmene

Drivning af grise

 

Kalvehytter

 

Traktorkørsel