"Paspåkroppen.dk" paspåkroppen barjordtilbord

Malkning


Når du malker køer, belaster du arme, skuldre, nakke og ryg. Særligt ved længerevarende arbejde i mere end to timer ad gangen. På en hel arbejdsdag bør du derfor ikke arbejde mere end 2 x 2 timer med malkning. Under malkningen bør du aflaste dine arme, skuldre, nakke og ryg ved at skifte til andre arbejdsopgaver. Hvis I er 2-3 kollegaer til malkningen, så skift arbejdsopgaver, når I er halvvejs i malkeprocessen.

Hvis arbejdstempoet er højt, bliver de fysiske belastninger forværret. Derfor er det en stor fordel, hvis du selv kan styre hastigheden på malkemaskinen. Så får du mere ro, overblik og mindsker belastningen.

Det er vigtigt, at arbejdspladsen er indrettet hensigtsmæssigt i forhold til dine bevægelser og din højde/drøjde. Arbejdshøjden bør tilpasses den enkelte.

Hvis du står meget på et betongulv, kan du aflaste ben og ryg ved at lægge gummimåtter på gulvet. Stødabsorberende sikkerhedsfodtøj kan også afhjælpe belastningen.

Personlige værnemidler er vigtige for din sikkerhed og sundhed. Du bør have gummihandsker med en bomuldshandske indeni, sikkerhedsstøvler, forklæde, hat og måske visir til beskyttelse af ansigtet. 

Malker du lige bag koen, så brug visir. Derved undgår du at få koens urin og lort i øjne og mund. Det kan give øjenbetændelse og gøre dig meget syg.

Har du et arbejde med belastende arbejdsstillinger og tunge løft, kan du med fordel lave daglige styrketræningsøvelser for at forebygge skader i muskler og led.
 

Filmene

Drivning af grise

 

Kalvehytter

 

Traktorkørsel